Cursuri online gratuite - 10 resurse pentru studenți și antreprenori

Cursuri online gratuite – 10 resurse pentru studenți și antreprenori

Cursuri online gratuite – cum poți beneficia de acestea, ce putem învăța din ele și cum ne ajută? Vă prezentăm în continuare o listă de 10 recomandări cu resurse gratuite, potrivite pentru studenți și antreprenori.

O nouă generație de studenți, competiție globală în învățământul superior, dezvoltarea învățării electronice – toate acestea duc la o schimbare în paradigma educației, la o nouă înțelegere a modului în care oamenii ar trebui și pot învăța. Ceea ce înveți sau ai învățat la facultate nu mai este îndeajuns, ai nevoie de o actualizare constantă a cunoștințelor și abilităților.

Societatea se schimbă foarte rapid, ceea ce este actual azi, ar putea să nu fie mâine. Realizăm că internetul a devenit o resursă educațională puternică și solicitată. Iar competiția și dezvoltarea tehnologiei vor face educația profesională de masă mai accesibilă prin utilizarea internetului și prin dezvoltarea unei palete deosebit de diverse de cursuri online gratuite.

De ce este atât de populară educația online?

Educația în mediul online devine din ce în ce mai populară.  Și asta datorită faptului că educația online prezintă procesul educațional într-o modalitate mai interesantă și inovatoare. De altfel, educația online este și convenabilă, nu există această necesitate de a ajunge într-o clădire și instituție acreditată pentru a primi instruire. Totuși, nu ar trebui să vă permiteți să vă simțiți prea confortabil când studiați acasă, așa că este mai bine să părăsiți canapeaua câteva ore pe zi și să creați condiții de inspirație pentru a studia în casa dumneavoastră.

Azi, nu numai elevii și studenții, dar și părinții aleg din ce în ce mai mult educația online pentru copii. Astfel, au ocazia să aleagă cele mai bune cursuri pentru copilul lor, indiferent de factorul spațial. De asemenea, cu acest tip de instruire, părinții pot controla mai îndeaproape procesul de învățare. Dacă sunteți interesați de cursuri online gratuite pentru părinți și profesori, vă recomandăm o listă de 10 cursuri online gratuite de la cele mai mari universități din lume, iar pentru cei mai mici, aici găsiți o mulțime de resurse educaționale online.

Cel mai bun lucru despre învățarea online este că poți învăța ușor și în ritmul propriu, fără sa ai nevoie de resurse, materiale. Tot de ce ai nevoie este o pasiune pentru învățare și un internet bun care te va conduce la cursul potrivit. Astfel, am decis să te ajutăm un pic prin selectarea unor cursuri online gratuite, oferite de cele mai bune universități din lume, în domenii precum Business, Leadership și Dezvoltare personală.

Cursurile online gratuite sunt destinate tuturor persoanelor care vor să-și îmbogățească cunoștințele și perspectivele în aceste domenii, de la studenți, care de-abia acum încep să pășească în mediul profesional, până la antreprenori care au deja un volum mai mare de cunoștințe în domeniu. Știm cu toții că învățarea este un proces continuu, așa că, vă recomandăm să găsiți cursul potrivit pentru unde simțiți că vă situați, pentru fiecare dintre domenii.

BUSINESS & LEADERSHIP

1. Creating a Team Culture of Continuous Learning

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania

Există îngrijorări ridicate de faptul că grupurile organizaționale și echipele nu reușesc adesea să învețe din experiențele lor. Este relevant să abordăm această problemă, deoarece grupurile și echipele sunt adesea principalele modalități prin care se lucrează în organizații. În acest curs, examinăm principalele motive pentru care grupurile și echipele sunt adesea ineficiente, care includ:

  • Lipsa structurilor organizaționale și de sprijin pentru echipe și grupuri
  • Lipsa de înțelegere și lipsa accentului pus pe învățare
  • Sisteme incorecte de recompensare

Deci, ce se poate face pentru a crea o cultură care să permită învățarea în echipe? Acest curs subliniază modalități practice și de impact de a începe să abordăm această situație. Prin utilizarea poveștilor, scenariilor cu actori care simulează diferite probleme ale echipei, exemple și dialog, înveți cum să:

  • Înțelegi echipele în contextul lor organizațional mai mare
  • Diagnostichezi atuurile și barierele învățării în echipă
  • Identificați modalitățile de a dezvolta o echipă și un grup care învață continuu și are impact pozitiv asupra organizației mai mari
  • Creezi un mediu organizațional care încurajează învățarea și inovarea

2. Social Impact Strategy: Tools for Entrepreneurs and Innovators

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania 

Acest curs oferă o introducere în strategia de impact social și antreprenoriat social. Include concepte cheie, o imagine de ansamblu a domeniului și instrumente pentru a începe un parcurs în calitate de changemaker. Elevii vor învăța cum să inoveze și să proiecteze idei noi și forme noi de organizare pentru a implementa aceste idei. Cursanții care urmează acest material online vor fi mai bine pregătiți pentru a lansa inițiative de impact social în organizații.

Trecând prin patru etape – Definire, Proiectare, Pilot și Scalare – cursanții își vor transforma pasiunea pentru schimbarea lumii în planuri concrete pentru lansarea unei întreprinderi non-profit sau pentru profit, concepută pentru a atinge un scop social. Acest curs va permite studenților să se gândească sistematic prin probleme, dezvoltarea și testarea unei soluții inovatoare, evaluarea riscului, concurența și performanța, precum și răspândirea impactului într-un mod care să fie durabil din punct de vedere financiar.

3. Leading the Life You Want

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania 

Urmărești să ai o viață semnificativă și dorești să îți îmbunătățești abilitățile de lider? Învață de la apreciatul profesor Wharton,  autor de bestselleruri, cum poți face asta.  Wharton îți prezintă abilitățile de care ai nevoie pentru a conduce în toate cele patru domenii ale vieții tale: locul de muncă, casa, comunitatea și  propria persoană (minte, corp și spirit).

Vei explora principiile de bază ale leadershipului și vei învăța abilitățile de care ai nevoie pentru a le aduce la viață. Înveți cum să dai un sens mai mare obiectivelor stabilite și cum să transmiți valori spunând povești. De asemenea, înveți cum să gestionezi atenția, să te simți mai puțin stresat, să conduci prin a-i sluji pe ceilalți și multe altele. Vei avea ocazia să vă evaluezi propriile abilități de leadership și să înveți exerciții și obiceiuri simple, demonstrate ca având succes, pentru a le exersa.

4. Gamification (for business and social impact challenges)

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania 

Gamificarea este aplicarea elementelor de joc și tehnicilor de proiectare a jocurilor digitale la problemele care nu sunt de joc. De exemplu, cum ar fi provocările de impact social și de afaceri. Acest curs vă va învăța mecanismele de gamificare, de ce are un potențial atât de extraordinar și cum să-l utilizați eficient. Pentru informații suplimentare despre aplicabilitatea mecanismelor și principilor, puteți achiziționa cartea profesorului Werbach (autorul cursului): For the Win: How Game Thinking Can Revolution Your Business. 

5. Building High-Performing Teams

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania 

Echipele sunt esențiale pentru organizația modernă, dar majoritatea nu își ating niciodată potențialul. Colegii comunică greșit, iar grupurile se luptă să se adapteze la schimbările de pe piață sau ale organizațiile lor. Atunci când echipele nu conștientizează aceste provocări, performanța sare de suferit.

Bazat pe ani de experiență în cercetare și consultanță în cultură în echipă, acest curs vă ajută să înțelegeți problemele care afectează productivitatea și vă oferă instrumente pentru a crea schimbări pozitive. Acest curs vă ghidează, de asemenea, prin crearea regulilor de bază și a structurii necesare pentru a vă dota echipa pentru succes.

Îți câștigi abilități pentru a diagnostica probleme precum conflictele, gândirea de grup și lipsa de angajament în echipa ta înainte de a scăpa de sub control. Cursul oferă cadre pentru a ajusta comportamentele echipei și a obține cele mai bune performanțe din partea oamenilor tăi. Înțelegeți, de asemenea, blocaje frecvente pentru tipuri comune de echipă, cum ar fi startup-urile și echipele virtuale, și aflați soluții adaptate fiecăruia.

6. Business Strategies for Social Impact

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania 

Când este o bună practică de afaceri să investești în bine social? Care sunt cele mai inovatoare și eficiente strategii de afaceri pentru dezvoltarea impactului social pozitiv în întreaga lume? Proiectat de profesorii renumiți Wharton, Katherine Klein și Chris Geczy, pentru a ajuta indivizii, organizațiile și investitorii să producă schimbări sociale.

Acest curs introduce fundamentele investițiilor în impact și dezvoltă o strategie de afaceri care conduce la impactul social. Veți învăța cum să deveniți un lider care cultivă scopul și inspiră schimbări, măsurați impactul societal prin modele bazate pe dovezi. Veți investi în întreprinderi în mod eficient și semnificativ. Până la sfârșitul acestui curs, veți avea o înțelegere profundă a realităților conducerii unei organizații cu scop și veți putea construi strategii de succes care să aducă schimbări de impact în lume.

DEZVOLTARE PERSONALĂ

1. Introduction to Negotiation: A Strategic Playbook for Becoming a Principled and Persuasive Negotiator

Cursuri online gratuite oferite de: Yale University

Acest curs te va ajuta să fii un negociator mai bun. Spre deosebire de multe cursuri de negociere, dezvoltăm un cadru pentru analiza și modelarea negocierilor. Acest cadru vă va permite să faceți argumente de principiu care să-i convingă pe ceilalți. Vă va permite să vedeți sub suprafața conflictelor aparente pentru a descoperi interesele de bază. Vei părăsi cursul mai capabil să prezice, să interpreteze și să modeleze comportamentul celor cu care te confrunți în situații competitive.

În acest curs, veți avea mai multe oportunități de a negocia cu alți studenți folosind studii de caz bazate pe situații comune în afaceri și în viață. Puteți obține feedback despre performanțele dumneavoastră. și puteți compara ceea ce ați făcut cu modul în care ceilalți au abordat același scenariu.

Cazurile oferă, de asemenea, un cadru pentru a discuta o gamă largă de subiecte, inclusiv pregătirea pentru o negociere, realizarea ultimatumurilor, evitarea regretului, extinderea plăcii și tratarea cu cineva care are o perspectivă foarte diferită asupra lumii. Subiectele avansate includ negocierea atunci când nu aveți putere, negocierea prin e-mail și rolul diferențelor de gen în negociere. Pentru a încheia cursul, vom auzi informații ale trei experți în negocieri: Linda Babcock, Herb Cohen și John McCall MacBain. 

2. Success

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania 

Vrei să ai mai mult succes? Acest curs a fost conceput pentru a vă ajuta să definiți ce înseamnă succesul pentru dumneavoastră și să dezvoltați un plan pentru realizarea acestuia. Profesorul Wharton G. Richard Shell, a creat acest curs pentru a vă ajuta să răspundeți la întrebările care apar atunci când luați în considerare modul în care vă puteți folosi cel mai bine viața. B

azându-se pe decenii de cercetare și îndrumare, Shell oferă evaluări personalizate pentru a vă ajuta să vă examinați trecutul, să vă imaginați viitorul și să vă măsurați punctele forte. El apoi le combină cu cele mai noi idei științifice despre orice, de la încrederea în sine și fericirea până la relații și cariere.  Studenții și directorii spun că cursurile și programele de formare executivă ale lui Richard Shell le-au schimbat viața.

3. Improving Communication Skills

Cursuri online gratuite oferite de: University of Pennsylvania 

Aflați cum să comunicați mai eficient la locul de muncă și să vă atingeți obiectivele. Învățat de premiatul profesor Wharton și cel mai bine vândut autor Maurice Schweitzer. Îmbunătățirea abilităților de comunicare este un curs esențial conceput pentru a vă oferi  instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți abilitățile de comunicare.

Veți învăța, de asemenea, cum să creați mesaje convingătoare, să puneți întrebări gânditoare. Și cum să vă implicați în ascultare activă și să alegeți suportul potrivit pentru mesajele tale. Până la sfârșitul cursului, veți putea înțelege ce vor alții, să răspundeți strategic la dorințele și nevoile lor. Veți învăța să creați mesaje convingătoare și clare și să dezvoltați abilitățile critice de comunicare de care aveți nevoie pentru a merge mai departe în afaceri și în viață.

4. Rhetoric: The Art of Persuasive Writing and Public Speaking

Cursuri online gratuite oferite de: Harvard University

Trăim într-o perioadă controversată în istorie. Dezacordurile fundamentale cu privire la problemele politice critice fac esențial să înveți cum să faci un argument și să analizezi argumentele altora. Această abilitate vă va ajuta să vă implicați în discursul civil și să faceți schimbări eficiente în societate. Chiar și în afara sferei politice, transmiterea unui mesaj convingător vă poate beneficia pe parcursul vieții personale, publice și profesionale.

Acest curs este o introducere în teoria și practica retoricii, arta scrisului persuasiv și a vorbirii. În ea, veți învăța să construiți și să apărați argumente convingătoare, o abilitate esențială în multe setări. Vom folosi discursuri selectate ale unor proeminenți americani ai secolului XX – inclusiv Martin Luther King Jr., John F. Kennedy, Margaret Chase Smith, Ronald Reagan și multe altele – pentru a explora și analiza structura și stilul retoric. Prin această analiză, veți afla cum vorbitorii și scriitorii conving un public să își adopte punctul de vedere.

Respectivul vă va ajuta să analizați și să aplicați structura și stilul retoric. Să apreciați relevanța comunicării persuasive în propria viață.  Să înțelegeți cum să convingeți și să recunoașteți când cineva încearcă să te convingă. Vei fi inspirat să îți împărtășești punctul de vedere și să descoperi cele mai puternice metode de a-i convinge pe ceilalți să-ți campioneze cauza. Alătură-te pentru a-ți găsi vocea!

Recomandări opționale

Vă aflați într-o perioadă în care dezvoltarea personală și profesională a devenit prioritară pentru voi.  Dorința de a deveni o persoană mai bună și competentă vă poate ajuta în această direcție. Oamenii aleg această cale a schimbării, deoarece vor să-și creeze o viață satisfăcătoare și semnificativă. De asemenea, dezvoltarea personală și profesională are ca și rezultat o stimă de sine mai ridicată și nu doar la locul de muncă. În plus la aceste recomandări de cursuri online gratuite, venim în întâmpinarea ta cu o serie de articole pentru dezvoltarea personală și profesională: