Acționează acum! - Nu procrastina! - Do it now mentality - Mentalitatea de a face lucrurile acum

Acționează acum! Nu procrastina! Do it now mentality

Acționează acum! - Nu procrastina! - Do it now mentality - Mentalitatea de a face lucrurile acum
Acționează acum! – Nu procrastina! – Do it now mentality – Mentalitatea de a face lucrurile acum

Acționează acum! Nu procrastina! Do it now mentality – oare de câte ori am auzit aceste îndemnuri și câți dintre noi chiar le urmăm în viața de zi cu zi?

În alt articol am început să vorbim despre etica muncii, despre standardele tale referitoare la activitatea și efortul pe care le depui pentru a-ți atinge scopurile. Vom continua să dezbatem acest subiect și vom explica cum se manifestă mentalitatea Acționează acum! (Do it now mentality).

Un aspect important care influențează felul în care muncești este modul în care te raportezi tu la munca ta. Aici este bine să menționăm că un factor cheie este seriozitatea cu care îți asumi sarcini, cu care le execuți și cu care le finalizezi. De asemenea, pe lângă seriozitate, este recomandat să adopți o atitudine responsabilă și să îți asumi rezultatele muncii tale.

Acționează acum! Nu procrastina! – Do it now mentality

Cel mai probabil te-ai întâlnit și în trecut cu această sintagmă și, chiar dacă este ușor de descifrat înțelesul ei, puțini sunt cei care chiar reușesc să o pună în aplicare.

La ce se referă, așadar, această idee? Simplu. Fă acum ce poți să rezolvi în acest moment! Nu amâna. Nu aștepta ca lucrurile să vină de la sine, ci începe să faci tu ceva pentru a le vedea finalizarea. Aici nu vorbim doar despre muncă și responsabilitățile pe care ți le asumi într-o companie, ci de un stil de viață. Acest tip de gândire nu poate fi aplicat doar de la 9:00 la 17:00, iar, când ți-ai terminat programul, să uiți total de acest motto. Nu, el trebuie să devină un stil de viață, altfel nu merge.

Zilnic ne lovim de multe taskuri pe care tindem să le amânăm. Avem obiceiul să ne închidem ochii și să nu le luăm în seamă decât atunci când se apropie termenul limită și trebuie să avem totul finalizat. Păcat că, adesea, nu este realizabil. În plus, evitarea constantă a taskurilor mai puțin plăcute este un mod sigur de a-ți ridica nivelul de stres. Faptul că amâni o sarcină nu o anulează complet – astfel, te vei trezi într-un moment cu o mulțime de sarcini neîndeplinite și nu vei ști cum să salvezi situația.

Sfaturi pentru a nu procrastina – Acționează acum! – Do it now mentality

Care sunt câteva sfaturi care să te ajute să te mobilizezi mai rapid atunci când vine vorba despre asumarea acestei mentalități și să devii mai productiv?

Seriozitate și responsabilitate

După cum am menționat mai sus, seriozitatea și responsabilitatea sunt două puncte cheie în a-ți eficientiza stilul de muncă. Conceptul Acționează acum și nu procrastina! (Do it now mentality) implică să conștientizezi că fiecare sarcină este importantă. Doar în acest fel vei ajunge să te bucuri de o creștere constantă și organică.

Disciplină și devotament

disciplina si devotament

Mai întâi, este nevoie de disciplină și devotament pentru a duce la bun sfârșit taskurile pe care ți le-ai asumat. În plus, sunt necesare și pentru a continua să muncești în momentele în care ai prefera să te oprești sau să lucrezi mai puțin. Cu toţii avem momente în care simțim că nu avem dispoziția potrivită pentru muncă. Tocmai în aceste momente se vede cu adevărat care este etica muncii tale. Atunci vezi care sunt standardele tale, atunci când vine vorba despre efortul pe care îl depui pentru a continua și pentru a crește.

Perspectivă de ansamblu

perspectiva de ansamblu

De asemenea, îți recomandăm să ai mereu o perspectivă de ansamblu a muncii tale, a tuturor sarcinilor pe care le ai de făcut și a rezultatelor pe care dorești să le obții. Aici vom sublinia două puncte:

Primul: este important ca, în momentele în care devii tot mai prins în detalii sau când sarcinile devin copleșitoare, să faci un pas în spate și să analizezi tot procesul de muncă. Care sunt motivele pentru care muncești, ce strategii folosești și ce rezultate ai. Să ai imaginea asta clară în minte pentru a te motiva să mergi și mai departe. Să faci un pic mai mult, chiar acum.

Al doilea punct: conștientizează că majoritatea sarcinilor sunt interconectate între ele. Pentru a lucra eficient este nevoie să te ocupi de fiecare task, chiar și de cele mai puțin importante. Dacă nu te ocupi și de lucrurile boring, oricum nu vei putea să te ocupi de cele mai relevante.

Totodată, trebuie să știi exact ce vrei. Să fii hotărât în ceea ce privește deciziile tale pentru a-ți atinge obiectivele. Iau decizia asta acum, deoarece vreau să ajung acolo. Spre exemplu, termin de finalizat acest raport azi. De ce? Pentru că vreau să le transmit partenerilor noștri rezultatele acestui proiect și, astfel, să păstrăm colaborarea pe viitor.

Focusdo it now Un ultim aspect care este esențial în a-ți eficientiza munca și în a aborda mentalitatea Acționează acum și nu procrastina! sau Do it now mentality este FOCUSUL. Când ai ceva de făcut, indiferent despre ce este vorba, concentrează-te acolo 100%. Asta, desigur, doar dacă îți dorești să te bucuri de o sarcină rezolvată admirabil.

În momentul în care te concentrezi pe ceea ce faci, mentalitatea Acționează acum! Nu procrastina! sau Do it now mentality vine de la sine. Ești prezent aici și acum și rezolvi ceea ce trebuie rezolvat, faci ceea ce trebuie făcut.

De exemplu, dacă ești într-o ședință importantă cu departamentul din care faci parte și îți dedici toată atenția discuțiilor din cadrul acesteia, atunci lucrurile se vor mișca de la sine, natural. Deciziile vor fi luate mai rapid, iar conflictele rezolvate mai ușor. Timpul petrecut în acea ședință va fi unul folosit eficient și va ajuta la rentabilizarea efortului depus pentru muncă.

Multitasking

masterminds in multitasking

Ştiu că devine din ce în ce mai greu să ne concentrăm la un singur lucru. E clar că am devenit nişte masterminds în ceea ce înseamnă multitaskingul. Încearcă să faci, totuşi, un efort.

Așadar, pentru a-ți spori productivitatea atunci când vine vorba de muncă și nu numai, amintește-și de conceptul Acționează acum și nu procrastina! sau Do it now mentality. Fă acum ce poți să faci, fii concentrat pe ceea ce faci și nu te lăsa pradă viciilor precum lenea sau amânarea.

Fain e că, acţionând aşa, sigur eşti şi tu mai liniştit. Și făcând lucrurile cât mai eficient, vei putea să eviți și epuizarea, nimănui nu-i plac stresul excesiv şi presiunea. Rezultatele muncii tale, precum și eficiența cu care lucrezi, vor fi rapid vizibile și apreciate. Iar toate aceste obiceiuri utile, vor contribui la dezvoltarea unui brand personal puternic.

Atunci, ce mai aștepți? Fă-o acum! Sarcina aia care te așteaptă, telefonul acela pe care trebuie să îl dai, întâlnirea aceea pe care trebuie să o programezi.

Sursă: Valuetainment- How to improve Work Ethic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don't see the apartments you were looking for? Help us by suggesting!

Copyright © 2020 powered by Crocoblock, Inc. All rights reserved